Yoga

YOGA ER FOR ALLE!

Jeg er så tit ude for at folk siger at yoga ikke er noget for dem fordi de “er dårlige til det” eller har følt sig dum eller ude af stand til at følge med på et yogahold fyldt med perfekte slanke og smidige mennesker. Det gør mig ked af det. Yoga skal være for alle og ingen bør føle sig uegnede til yoga eller uvelkomne. Yoga er en livsfilosofi der indeholder retningslinjer til hvordan vi kan blive lykkeligere og bedre mennesker overfor os selv og andre. Få det godt i krop og sind og blive dejlige at være sammen med. Blive bedre til at håndtere konflikter, føle os mere centreret i os selv og derved få et mere balanceret liv i en kaotisk verden.

Asanas, som egentlig betyder at man kan sidde i en stabil og behagelig stilling. For at kunne sidde roligt i meditation i længere tid, har man udviklet de fysiske øvelser, vi laver på måtten. De er en lille del af yogaen. Og det er virkelig en fantastisk dejlig måde at få fysisk styrke, flow i det hele og ro i sindet. At skabe plads i kroppen og livet til at kunne være sig selv. Og senere glemme sig selv. Asanas gør kroppen klar til meditation, arbejdet med sindet.

Man kan ikke være dårlig til yoga. Det er helt umuligt. Men man kan godt føle sig ekskluderet eller ikke forstået og derfor ikke få nok ud af sin praksis eller føle sig skamfuld over sin krop. Mange føler sig ikke inkluderet i et mainstream yogastudie. Jeg giver dig gerne et bud på hvordan du får din egen praksis i gang hjemme eller sammen med mig. Jeg kører ingen hold, men giver dig øvelser i forbindelse med behandling.

Namaste

På billedet er jeg i gang med min yogalæreruddannelse, har forstuvet min fod og det går meget godt alligevel…kun en lille sten på vejen. Tit er de irriterende småsten eller det der føles som store klippeblokke på vejen med til at give os flere perspektiver, bedre forståelse og mere tolerance. Hvis vi formår at have den rette indstilling til dem. Det er hulens svært ind imellem og det er netop der, guldet ligger. I kriserne, i frustrationen, i lidelsen. Jeg er på ingen måde specielt god til det, men jeg har en rimelig god erfaring i øvelsen.